zondag 22 mei 2016

Flat Earther debunked (Antarctica)Antarctica is voor Flat Earthers een interessant mikpunt. Het is natuurlijk gewoon een continent op de zuidpool, maar daar denken zij heel anders over. Volgens Flat Earthers is Antarctica niets anders dan een muur van ijs die de hele platte aarde omringt; een muur die er tevens voor zorgt dat de oceanen er niet vanaf drijven.

Flat Earther JUNGLE SURFER  - hier zijn youtube-kanaal - heeft een flink aantal video's online gezet waarin hij allerlei 'verdachte' zaken rondom Antarctica denkt te zien. In de twee video's hierboven worden twee van zijn video's compleet onderuitgehaald en realiseer je je direct hoe slecht het analytisch vermogen van de gemiddelde Flat Earther is.

8 opmerkingen:

 1. Mechanics Of The Fourth Wall - Confessions Of An Antarctic Plumber

  https://www.youtube.com/watch?v=vlZdj_V3pPo

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik raad chippy aan om te kijken

  https://www.youtube.com/watch?v=vNPBFgaHtpA

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Antarctica is door de cartografie in kaart gebracht. Men heeft er over gevlogen. Niets ijsmuur van 80.000 km of zelfs van 120.000 km.

  Op Antarctica liggen allerlei onderzoeksstations. Hun onderlinge afstanden zijn bekend. En deze afstanden komen overeen met het model van de bolle aarde, niet met die van de platte aarde. Maar dit ontgaat Rik Potvin, een platte-aardegelovige die in de waan verkeert dat hij iets van cartografie weet, en die in de clinch ligt met de platte-aardegelovige Eric Dubay. Het liefst hebben de gelovigen onderling ruzie.

  Er wordt geregeld om Antarctica gevaren. De omtrek is geen ruim 60.000 km zoals de platte-aardegelovigen je op de mouw spellen, maar zo'n 20.000 km. Scheelt een factor 3. En dat is niet veel maar zeer veel.

  Elders heb ik gezegd dat qua cartografie het noordelijk halfrond nooit plat kan zijn. Met het het zuidelijk halfrond is het nog erger gesteld. Die kan absoluut niet plat zijn.

  Een Eric Dubay begrijpt niets komma nul van de cartografie. Met droge ogen beweert Dubay dat je de aarde heel goed in platte kaarten kunt vangen. Nee, dat kun je niet. Een gebied al van 50 bij 50 km laat zich niet op uniforme schaal op een plat vlak projecteren. Elke cartograaf weet dat. Maar Eric Dubay niet. Maar ja, hij weet dan ook niets.

  Omdat Dbay niets begrijpt van de cartografie, begrijpt hij ook niets van routes over de bolle aarde. De snelste routes over de bolle aarde zijn sectoren van zogeheten grootcirkels. Die sectoren zijn op kaarten vaak bogen en dus geen rechte lijnen. Maar weet Dubay veel. Wat een onnozele hals.

  Er is keihard bewezen dat er op Antarctica de middernachtzon schijnt. Maar de platte-aardegelovigen ontkennen dat. Tja, ze komen blijkbaar nooit de deur uit. Ze navigeren nooit om Antarctica en zijn nog nooit op Antarctica geweest. Wereldvreemde wezens.

  Het gaat platte-aardegelovigen niet om eerlijke, nuchtere waarheidsvinding. Het gaat hen echter om bevestiging van hun complotgeloof, het geloof dat de wetenschap één groot complot is en dat dit complot deel uit maakt van een nog groter complot. Hoe gek kun je zijn!?

  Vandaar ook dat platte-aardegelovigen niet op een blog als deze durven te verschijnen. Ze willen geen open empirisch onderzoek. Ze willen slechts domme bijval.

  Vr. gr.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HIERBIJ EEN FILMPJE DIE DE ZON OP ANTARCTICA VERMORZELD

  https://www.youtube.com/watch?v=PzZs3cZDNSM

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. spreekt weer boekdelen vind je niet :P
  dat zon filmpje het hele argument van die zon onderuit kan halen op antarctica.. hihihihihi

  en er gaan er nog veeel meer komen.. wees maar niet bang... ^^

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie dat je weer helemaal in je nopjes bent over een nieuw filmpje op youtube. Ik heb er naar zitten kijken en denk dan bij mezelf: wat is het probleem? Deze man kaart problemen aan die helemaal geen probleem zijn. Zoals wij de zon, zowel in de winter als in de zomer, op welke breedtegraad dan ook, waarnemen, voldoet exact aan heb bol-model. Ik snap niet waarom dit filmpje het heliocentrisch model onderuit haalt. Leg jij eens in eigen woorden uit - als je kan - waarom dit filmpje het heliocentrisch model onderuithaalt.

   Verwijderen
 7. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen