donderdag 28 april 2016

Aan Mies en andere Flat Earthers

Hierbij richt ik mij tot Mies en andere Flat Earthers. En nee, het is géén oorlogsverklaring, maar gewoon even om wat dingen recht te zetten.

Mies

Ik pik en kopieer geen filmpjes van jou of anderen, ik deel alleen de link van het filmpje op mijn blog. Voor zoiets hoef ik echt geen toestemming te vragen. Bovendien heb jij 'insluiten' uitgeschakeld dus kán ik niet eens jouw filmpje op mijn blog zetten; want nogmaals: het is alleen de link die ik heb gedeeld.
Ook merk ik dat je mij ervan verdenkt op meerdere accounts te zitten, en daar heb je volkomen gelijk in. Alleen wel met het verschil dat dit er maar drie in totaal zijn - deze plus twee andere. Ik gebruikte het alleen om wat te posten, omdat je mijn hoofdaccount al een tijdje hebt geblokkeerd. Helaas merk ik nu ook dat je bij elk vreemde account ervan uitgaat dat ik dat ben - en dat is niet zo! Probeer daar rekening mee te houden ander krijgen we ernstige misverstanden.
Je hebt het ook steeds over het feit dat ik onder pseudoniem schrijf en dat je je daar aan stoort. Waarom? Is het relevant dat ik met voor en achternaam en huisadres mezelf op internet blootgeef? Ik vind van niet, eerlijk gezegd.
Rocc Pro

In een reactie op bovenstaand filmpje zei je het volgende:

"De waarheid komt altijd boven.. Een blogje met allerlij valse aanmamens zal daar geen invloed op hebben. Deze peroon is iemand (trol) die hier voor wordt betaald of hij draait later wel een keer bij. Het had wel netter geweest als hij/zij even je toestemming voor het gebruik van je video had gevraagt. Maar dit is delen en niet copieeren en heruploade. Eens zien of het mijn nieuwe docu strax ook op dat blogje durft te plaatsen. De eerste 15 minuten zijn inmiddels klaar en ik werk er elke dag aan.. Keb er geen vrees voor. Toch bedankt voor je waarschuwing. We houden het in de gaten.. grt. Rocc"

Je beschuldigt mij ervan dat ik in mijn blog allerlei valse aannames doe. Zou je die eens kunnen benoemen en onderbouwen met argumenten waarom het volgens jou valse aannames zijn? Want als er één is die echt aan valse aannames doet, dan ben jij het: je beweert, zonder ook maar een spatje aan bewijs, dat ik een trol ben die ervoor wordt betaald om een blog over de platte aarde te schrijven? Belachelijk deze insinuatie!
En waarom zou ik jouw docu niet durven plaatsen? Een link delen is toegestaan, dus die vrijheid heb ik gewoon, en als jij insluiten hebt open staan geef je automatisch toestemming om je video's te embedden. 

Tot slot

Deze blog is niet opgezet om Flat Earthers op de hak te nemen of belachelijk te maken; dat doen jullie namelijk zelf al - door te beweren dat de aarde plat is met de meest krankzinnige argumenten. Nee, deze blog is opgezet om het onderwerp 'platte aarde' te bespreken op een manier zoals dat in feite nergens anders kan. Jullie weten zelf donders goed dat reacties van sceptici worden verwijderd bij de comments onder youtube-filmpjes - en uiteindelijk wordt je zelfs geblokkeerd om een afwijkende mening. Hier is geen censuur en kun je naar hartenlust je gang gaan. Ik zal hier geen reacties verwijderen of mensen blokkeren.

Ik ga hier gewoon mee door en iedereen is van harte welkom om met mij en anderen het debat in te gaan.

17 opmerkingen:

 1. https://www.youtube.com/watch?v=RTT0VLfUxmE

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "alleen al om het feit dat je hele simpele dingen niet kunt beantwoorden"

   Wat grappig dat je het allemaal zo omdraait...


   En hoe je dan spreekt over fatsoen tijdens ons eerste ontmoeting. Jij was tamelijk onbeschoft naar mij toe, terwijl ik enkel wat kritische vragen stelde. Hierover heb ik een blog geschreven, dus probeer die feiten maar niet te verdraaien.

   Wat jij met Mies hebt daar sta ik volledig buiten. Ik wist niet eens dat jullie elkaar kende... Maar ja, de wereld van de platte aarde sekte is natuurlijk erg klein...

   Verwijderen
  2. can you anwser my question please.. you act like you are so smart. how can people on the equator see almost the same stars in the winter and in the summer

   Verwijderen
  3. hebben sektes geen leiders? :)
   misschien moet je eens gaan zoeken wie de leider is dan :P succes

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kan de reacties bij de comments onder youtubefilmpjes gewoon lezen hoor. Niets vreemds aan.

   Verwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die spreek ik wel, maar jij doelt natuurlijk op de dubbelposts die door mij zijn verwijderd. Ik vind het onnodig om in elk topic hetzelfde bericht te plaatsen, die die heb ik verwijderd. Maar ik liet er sowieso altijd één staan.

   Zie je, dit klinkt toch al weer een stuk genuanceerder he? Z

   Verwijderen
 5. Zeg.. vertel me eens.... ga jij in een tomatenketchup fabriek ook lopen roepen... NEE MOSTERD HET IS MOSTERD, MOOOOSTERD !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. https://www.youtube.com/watch?v=ESkzMAfcTXE

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De reden dat ik niet met jou in conclaaf wilde is precies wat hier nu gebeurt (dit blog). Onze wereldvisies liggen zo ver uit elkaar, dat ik vaak eindigde met:"laten we hier mee stoppen, met dit welles/nietes" of iets in die strekking. Ook nu weer zeg ik: "Laten we hier mee stoppen". En iedere keer weer dwing je mij om te reageren, terwijl ik daar geen tijd en al helemaal geen zin in heb. En zo te zien vindt jij dat niet prettig, want alle Flat Earthers hebben de plicht om datgene wat zij geloven of aannemen tot in de puntjes te verklaren! Ook nu dwing je mij weer om te antwoorden. Dat doe ik bij deze, maar verder laat ik het rusten. Je blijft dan ook geblokt precies om deze reden, want ik ben jou helemaal niks schuldig. Het hier boven vertoonde videootje heb ik alleen gemaakt, omdat ik van het gezeur af wilde zijn. Ik ben geen 'leraar'en/of 'mathematisch' onderlegd, maar heb wel zeer overtuigende video's gezien, waarin God tot mijn hart sprak en dat is mijn persoonlijke overtuiging. Dat is wederom de reden waarom ik zei: "Onderzoek het zelf, zoals ik ook gedaan heb". Een jaar geleden had ik dezelfde overtuiging als die jij nu hebt en dat mag! Ik geloof dat deze wereld gecontroleerd wordt door de superrijken c.q. illuminati, jij niet. Wat wil je nu horen dan...? Dat ik ga zeggen dat ze niet bestaan? Net zoals God ook niet bestaat? Helaas dan, dat gaat niet gebeuren. En jij blijft bij jouw mening... dat mag. Ik ben ook niet van plan je op wat voor wijze dan ook 'onderuit te halen', wat velen tegenover mij wel doen... en daarna zet ik ze uit.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Onze wereldvisies liggen zo ver uit elkaar, dat ik vaak eindigde met:"laten we hier mee stoppen, met dit welles/nietes" of iets in die strekking. Ook nu weer zeg ik: "Laten we hier mee stoppen". En iedere keer weer dwing je mij om te reageren, terwijl ik daar geen tijd en al helemaal geen zin in heb. En zo te zien vindt jij dat niet prettig, want alle Flat Earthers hebben de plicht om datgene wat zij geloven of aannemen tot in de puntjes te verklaren!"

   Wat ik belangrijk vind, en ik hoop dat je dat met mij eens bent, is dat wanneer iemand een buitengewone claim doet, dit ook goed moet kunnen onderbouwen. Bij veel Flat Earthers vind ik dit nogal een probleem. En als er dan kritische vragen worden gesteld, reageren deze mensen nogal onvriendelijk. Precies zo'n aanvaring had ik dus ook met jou. Mijn vragen waren toch niet onredelijk? Echter moest ik direct voor 'dom' worden uitgemaakt en werden mijn reacties verwijderd. Zo hoor je geen debat te voeren.

   Ik ben van mening dat jij je graag eenzijdig laat informeren, dat je je afsluit voor al die argumenten die jouw overtuiging tegen spreken. Een dergelijke onkritische houding zal ik nooit steunen en zal ik mensen blijven stimuleren om wat ruimer open te staan. Hoewel onze wereldvisies zo ver uit elkaar liggen, betekent dit niet dat we onze ogen voor elkaars visie hoeven te sluiten. Ik doe dat namelijk niet en probeer dan ook te begrijpen waarom sommige mensen, zoals jij, in dergelijke zaken geloven als een platte aarde theorie.

   Verwijderen
  2. @mies, ik zie dat je het aan mij gerichte filmpje weer online hebt staan. Prima hoor, maakt mij niet uit.

   Waar ik mij alleen een beetje over verbaas, is het feit dat je serieus, kritische reacties niet accepteert en verwijderd, maar ongenuanceerde, schofterige reacties van personen die je de huid vol schelden onbelet laat.

   Verwijderen
 8. https://www.youtube.com/watch?v=BqpG30EquyA

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Een goede site. Goed dat de onzin van de platte-aardegelovigen bestudeerd wordt.

  Natuurlijk is het platte-aardegeloof quatsch, pseudowetenschap en gekte. Je kunt niet zomaar tweeënhalfduizend jaar wetenschap wegzetten als onwaar.

  De argumenten van de platte-aardegelovigen zijn eigenlijk niet interessant. Die argumenten zijn dom. Maar wat wel interessant is, is hun motivatie om in onzin te geloven? Wat bezielt ze? Het calimerogevoel? Ik ben klein, de wetenschap gaat boven mijn eierschaaltje en dat is niet eerlijk?

  Stel dat de aarde echt plat is. Wat is de zin om de mensheid nu al twee millennia lang Diets te maken dat zij een bol is? Waarom zou je dat doen?

  Vriendelijke groet

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aan Mies

  Youtube behoort tot de openbaarheid. Dus iemand als Tsietha mag gerust jouw filmpjes op zijn blog plaatsen. Uiteraard is bronvermelding verplicht. Hij mag jouw filmpjes niet op zijn blog plaatsen en doen alsof die filmpjes van hem zijn. Maar dat zal hij heus niet doen, hoor.

  Ik vermoed dat jouw bezwaar tegen Tsietha eigenlijk elders ligt. Jouw bezwaar tegen hem, of haar, is dat hij met onderbouwingen jouw geloofje ondermijnt. Jij vreest zijn kritiek.

  Aldus waarschuw je eigenlijk je geloofsgenoten tegen zinnige kritiek. En je raadt ze aan om zich terug te trekken in een sekte.

  Ik wil je niet beledigen. Maar je komt niet erg intelligent en ontwikkeld over. Neem jouw vreemd verzet tegen de mathematica. Natuurlijk hoef je niet ontwikkeld en intelligent te zijn. Maar blaas dan niet zo hoog van de toren. Kijk, ik ben een slechte kok. Maar ik ga niet zeggen dat ik goed kook. Ik zou niet durven. En wellicht kook jij veel beter dan ik.

  Zijn er platte-aardegelovigen die wel een beetje intelligent en ontwikkeld zijn? En zijn zij in staat tot een inhoudelijke discussie zonder rare zijsprongetjes? Waar kan ik ze vinden?

  Je zou ook tot jezelf kunnen zeggen: beste jongen, eigenlijk weet je van toeteren noch blazen en dus moet je maar bescheiden zijn en nederig aanvaarden dat de wetenschap het beter weet dan ik. Zo'n houding staat voornamer en zelfs stoerder dan die drammerige betweterij die enkel bestaat uit lucht en leegte.

  Ik denk dat je niet meer op dit blog durft te komen. En dat begrijp ik best. Maar misschien lees je toch mijn bericht. In dat geval zou ik zeggen: Mies, doe je voordeel ermee.

  Vr. gr.
  Mijnbroer

  BeantwoordenVerwijderen