woensdag 17 januari 2018

Jouke Elsinga en Willibrordus van der Weide snappen niets van zwaartekrachtBron: https://www.youtube.com/channel/UCWbGxbcxMBjUVjrLMIk_HQw/videos?disable_polymer=1


Zwaartekracht, zwaartekracht en nog eens zwaartekracht... De Christelijke broeders, Jouke Elsinga en Willibrordus van der Weide, van  Het pure evangelie op de platte aarde, willen er maar niet aan geloven, nl dat zwaartekracht gewoon een feit is. In twee filmpjes op hun youtubekanaal doen ze verwoede pogingen om zoiets fascinerends als gravitatie te ontkrachten - en de wijze waarop is echt hilarisch.

Nog even in het kort de gravitatiewet van Newton - en die luidt:

De aantrekkingskracht tussen twee massa's is recht evenredig met de grootte van beide massa's en omgekeerd evenredig met het kwadraat van hun onderlinge afstand. En deze wet is universeel en werkt altijd!
De reden dat ze deze steeds willen ontkrachten - vermoed ik - is omdat het niet werkt op een platte aarde. Ten eerste zou een enorme dikke, massieve schijf materie onder invloed van z'n eigen zwaartekracht moeten instorten en wel de meest stabiele vorm aannemen - namelijk een bol. Ten tweede: stel dat zo'n schijf stand houdt tegen een dergelijke ineenstorting. Dan zou het effect echt heel raar zijn. Zwaartekracht is dan niet overal op de schijf hetzelfde. In het midden van de schijf sta je recht op, maar verder er vanaf is het alsof je op een helling staat, die steeds steiler wordt naarmate je verder naar de rand loopt. Want dit is hoe zwaartekracht werkt op een dergelijke vorm.
Dus omdat zwaartekracht niet werkt, moet het verbannen worden. Maar ze falen op alle punten.

Gelukkig zijn er naast bloggers, zoals ik, ook nog youtubers die deze onzin debunken, zoals youtuber M Goudsmits. Hierboven zijn video als tegenreactie.2 opmerkingen:

  1. Dat je een atheist en vloeker als een Goudsmits als autoriteit hebt is precies wat jullie steeds doe. Een hoop geschreeuw en maar roepen dat zwaartekracht een feit is. Er is geen kromming en bolling van de aarde. We vliegen saltij vanuit stationair en landen dat ook. Helaas is het game over met die figuren als Andre Kuipers onze acteur.

    BeantwoordenVerwijderen